DOCENT – COACH – REPETITOR

Deze begrippen overlappen. Als correpetitor op het conservatorium begeleid ik als docent samenspel en repertoirestudie de studenten zelf ook aan de piano. Bij een aantal activiteiten fungeer ik vanzelfsprekend tevens als uitvoerend musicus.

PIANO

Pianolessen voor volwassenen op elk niveau.

Door mijn grote conservatoriumbaan heb ik weinig mogelijkheid voor wekelijkse lessen, terwijl dat voor kinderen toch vaak de beste formule is. Vandaar de keuze voor volwassenen. Bovendien geef ik ook op het conservatorium vooral volwassenen pianoles.

PRIMA VISTA

Individuele lessen, ook in combinatie met pianolessen.

Van blad spelen, sightreading of prima vista, vormt een belangrijk onderdeel  van mijn beroepsleven. Studenten vragen me vaak of goed prima vista spel niet een kwestie van aanleg is en gedeeltelijk klopt dat ook. Maar ook mensen zonder zo’n aangeboren gemak boeken snel vooruitgang als ze over hun eerste blokkade heen leren kijken.

Met  zorgvuldig uitgezochte voorbeelden heb ik een lessenserie samengesteld die aspecten van het lezen traint en die alweer decennia draait op het Utrechts Conservatorium.

PROEFSPELEN EN AUDITIES

Voorbereiding op een proefspel is altijd lastig, zeker als je dat jaren na je afstuderen weer wilt doen. Mijn ervaring met begeleiding en voorbereiding van proefspelen is lang en breed, afspraken in overleg. In verband met beperkte vrije dagen kan ik niet altijd meegaan naar het proefspel of de auditie zelf.

KOREN

Ik kan snel inspringen als pianist, omdat mijn ervaring in het spelen en repetities leiden met koren opgebouwd werd vanaf de brugklas en dit altijd een belangrijke plaats heeft ingenomen in mijn werk: onder andere Groot Omroepkoor, Collegium Vocale Zeist, HWSO/HAK, Oratoriumkoren, Venus, Musica Vocale, Kurt Thomascursus. Als repetitor fungeren in gesplitste koorrepetities is ook mogelijk, of – als een dirigent uitvalt –  een hele repetitie leiden vanaf de piano.

Zie ook Concerten