Marian Bolt pianiste

Pianiste Marian Bolt studeerde bij Herman Uhlhorn in Utrecht en volgde lessen bij Jean-Claude van den Eijnden in Brussel. Zij studeerde af als Uitvoerend Musicus en docent piano en daarnaast ook als Schoolmusicus.

Marian Bolt gaf concerten in vele landen in Europa en daarbuiten met tientallen verschillende partners en ensembles. Ze begeleidde Viktor Liberman tijdens zijn debuutrecital als concertmeester in het Concertgebouw in Amsterdam en won in 1986 met Trio Klavino de audities van het Nederlands Impresariaat. Met het Nederlands Pianisten Kwartet maakte ze een CD bij Attacca met werken voor twee piano’s achthandig. In 2016 verschenen bij Challenge Records alle originele werken van Kreisler met violist Kees Hülsmann. Eerder  nam Marian Kreislers composities en bewerkingen op met violiste Lorre Lynn Trytten.

Als soliste was ze te horen in pianoconcerten van Franck, Constant Lambert en Bartok. Marian Bolt speelde piano, celesta, harmonium en keyboard bij de radio- en landelijke orkesten en gaf concerten met onder andere het Groot Omroepkoor. Ze is veelvuldig repetitor voor orkesten, solisten, dirigenten en koren en werkte bij masterclasses samen met onder meer Herman Krebbers, Viktor Liberman en Philipp Hirshhorn en bij de Kurt Thomas dirigentencursus. Ook speelde Marian in grotere formaties zoals het Basho Ensemble en in muziektheatervoorstellingen met Frank Groothof.

Sinds 1982, benoemd al tijdens  haar studie, is Marian Bolt werkzaam als docente aan het Utrechts Conservatorium voor correpetitie, piano en ensemblespel. Daarnaast heeft ze zich, als specialiste op het gebied van prima vista spel, toegelegd op de ontwikkeling van dat vak in het conservatoriumonderwijs.