UITVOEREND MUSICUS

Als uitvoerend pianist heb ik het geluk gehad mij altijd bezig te kunnen houden met wat ik het liefste doe: samenspelen. Mijn repertoire bestaat vooral uit duizenden duostukken, voor elk instrument of stem en piano, met accenten op viool en fluit. Dit is opgebouwd gedurende ruim vijfendertig jaar in mijn functie als correpetitor aan het Utrechts Conservatorium. In mijn eigen concertpraktijk is er daarnaast ook altijd een plaats geweest voor trio, grotere ensembles, koren en orkesten met repertoire van barok tot heden.

CONCERTEN

Met violist Kees Hülsmann

Kees Hülsmann heeft naast zijn functie van concertmeester van onder meer het Radio Philharmonisch Orkest, het Israel Chamber Orchestra en het Rotterdams Philharmonisch Orkest veel kamermuziek gemaakt. Een gedeelde liefde voor de muziek van Fritz Kreisler leidde tot onze opname voor Challenge van een dubbel-CD met het complete originele werk van deze legendarische violist. Een vervolg met de beste Kreisler-bewerkingen is in voorbereiding.

Recitals met toelichting kunnen helemaal gewijd zijn aan Kreisler, maar ook combinaties met andere werken uit het rijke repertoire zijn mogelijk.

Met fluitiste Nine Sligter

Fluitiste Nine Sligter is als collega aan het Utrechts Conservatorium en fluitiste in het Nederlands Philharmonisch al lange tijd een speelpartner van me. We hebben repertoire tot en met de twintigste eeuw en ook een bijzondere combinatie met een lezing over Frieda Belinfante, musicus in het verzet, door schrijfster Toni Boumans.

 

Met violiste Lorre Lynn Trytten

Foto: Frans Schellekens

Naast violiste is Lorre Lynn Trytten ook componiste en net als Kreisler voert ze het viool/piano repertoire uit, aangevuld met eigen repertoire. Lorre Lynn was violiste in het Balletorkest, maar ook van Flairck en het Willem Breuker Collectief.

Pianoduo met Karel Goossens

Pianist Karel Goossens speelt met mij het geliefde Canto Ostinato van Simeon ten Holt in een versie die een klein uur duurt.

Met koren

Ik ben snel inzetbaar voor het uitvoeren van de klavieruittreksels van het grote koorrepertoire of stukken met originele pianobegeleiding.

Pianotrio met Kees Hülsmann en celliste Mariette Landheer.

Neem contact op.